You, the petitioner
Image

Het verlengde bevallingsverlof voor couveuseouders anders dan verwacht

2,771 signatures

Er zijn steeds meer signalen dat ouders, ondanks de nieuwe wet, geen extra verlof krijgen als gevolg van een ingewikkelde rekenmethode die door uitvoeringsinstantie UWV gehanteerd wordt en vaak bijzonder ongunstig uitpakt met als resultaat dat moeders nooit de beloofde tien weken verlof krijgen.

Petition

We

Ouders van te vroeg en/ of ziek geboren kinderen die na geboorte opgenomen worden in het ziekenhuis

 

observe

Dat er geen recht gedaan wordt aan het uitgangspunt van de wet, namelijk dat moeders de gelegenheid moeten hebben tien weken thuis door te brengen met hun kind of kinderen na ontslag uit het ziekenhuis.

 

and request

Wij gaan ervan uit dat de uitvoering van de wet niet juist verloopt en dat er geen hiaten in de wet zitten en willen dat er corrigerende maatregelen worden getroffen richting de uitvoering van de wet of, indien nodig, een aanpassing van de wet zodat deze kan worden uitgevoerd zoals bedoeld.

Sign this petition

 
We e-mail you a link to confirm your signature. Your data will not be shared with third parties and remains with the Stichting Petities.nl. Your name and place of residence will only appear if you choose this. Read more about this in our privacy statement.

Details

Addressed to:
minister 
Petition desk:
Closing date:
2016-09-14 
Lead petitioner:
Tjarda den Dunnen 
Organisation:
Vereniging van Ouders van Couveusekinderen 
Website:

History

Signatures